top of page
Coaching

Kindercoaching:
Kindercoaching en opvoedcoaching zijn voor mij naadloos met elkaar verbonden. Een kind wordt geboren en groeit op in (veelal) een gezinssysteem. Onbewust en later bewust, nemen zij gevoelens en sferen waar, die hen vormen. Al vanaf baby af aan geven kinderen signalen, zoals bijvoorbeeld huilen als ze honger hebben. Als ouder weet je hierop te reageren, zodat de honger gestild wordt. En dan worden ze ouder en vergroten ze hun leefwereld, via school, sport, gamen enz. De ervaringen die hier worden opgedaan zijn van invloed op hun gedachten, gevoelens en emoties. Soms zijn deze er in overvloed, zoals boosheid, verdriet, schaamte, faalangst, onzekerheid, teleurstelling etc. Ook nu geeft jouw kind op zijn/haar manier signalen af en lijkt het niet altijd zo eenvoudig om juist te handelen. Soms sta je als ouder te dichtbij of je weet gewoon niet hoe. In ieder geval is het niets om je voor te schamen. Het komt in de meeste gezinnen voor. Een kindercoach kijkt met je mee en is er om jullie te begeleiden een stap te zetten naar verandering. 

Volwassencoaching:
Als (jong)volwassene herken je mogelijk dat je omgeving, je werk en/of je gedachten ervoor kunnen zorgen, dat je op een bepaald moment minder goed naar je gevoel luistert of hier van wegkijkt. Hierdoor blijf je bijvoorbeeld steeds in hetzelfde cirkeltje rondhangen, zie je beren op de weg en/of maak je geen keuze om te doen wat je misschien het allerliefste doet.

Toegeven aan je gevoel kan lastig zijn en erover praten soms al helemaal. Wellicht dat je het soms ook niet doet, omdat je niet weet hoe een ander zal reageren. Het niet goed kunnen uiten van gevoel, kan o.a. leiden tot piekeren, je ongelukkig en/of onzeker voelen. 

Mijn ervaring is dat je sneller tot de oplossing van een probleem kunt komen, als je beeld toevoegt aan gedachten en gevoelens. Het visueel maken van je probleem en je doel(en) geeft overzicht en inzicht. Het werkt heel verhelderend. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de oplossing zelf in handen heeft en op die manier is mijn coaching ook ingericht, omdat dit werkt. Aan feiten kunnen we (helaas) niets veranderen, wel kunnen we gaan kijken wat er nodig en/of helpend voor je is vanaf nu. 
Iedere persoon is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Dit bepaalt veelal ook de duur van het traject. 

De basis van mijn coaching is oplossingsgericht. Ik luister naar het kind en/of de volwassene en probeer af te stemmen op wat nodig is. Ik kan het plan van coaching niet vooraf bepalen. Dit ontstaat tijdens een sessie, omdat iedere persoon en situatie anders is. Dit wordt ondersteund door mijn ervaring met verschillende methodieken en technieken. 

Ben je nieuwsgierig of ik jou of je kind kan helpen? Neem vrijblijvend contact met mij op. 


 

bottom of page