Iedereen heeft gevoelens en emoties. Soms onderdrukken we ze, soms zijn ze er in overvloed. Je omgeving, je werk en/of je gedachten kunnen ervoor zorgen dat je op een bepaald moment minder goed naar je gevoel luistert en of hier van wegkijkt. Hierdoor blijf je bijvoorbeeld steeds in hetzelfde cirkeltje rondhangen, zie je beren op de weg en/of maak je geen keuze om te doen wat je misschien het allerliefste doet.

Je gedachten kunnen er ook voor zorgen dat je een laag zelfbeeld en/of (faal)angst ontwikkelt. Toegeven aan je gevoel kan lastig zijn en erover praten soms al helemaal. Het niet goed kunnen uiten van gevoel, kan o.a. leiden tot piekeren, heftige emoties en/of ongewenst gedrag. 


Een stap naar een coach kan best lastig zijn en toch heb ik zelf mogen ervaren, dat het ook heel verhelderend kan zijn. Het heeft mij laten ervaren, dat ik mag vertrouwen op wat ik voel. Ik krijg van kinderen en volwassenen in mijn praktijk vaak te horen dat ze zich begrepen voelen, doordat ik ze goed aanvoel. Het geeft meteen aan hoe ik werk, zonder oordeel en door af te stemmen op de ander. Iedere persoon is anders en heeft dus ook iets anders nodig om zijn doel te bereiken. 

Tijdens mijn coaching maak ik daarom gebruik van meerdere methodieken en combineer ik ze vaak met elkaar. Ik werk, zowel met kinderen als volwassenen, graag met beeld. Mijn ervaring is, dat het visueel maken van een 'probleem' overzicht en inzicht geeft. Daarnaast is mijn ervaring dat je beter tot de kern komt van het probleem als je beeld toevoegt aan gedachten en gevoelens. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de oplossing zelf in handen heeft. Ik loop tijdens het proces richting een doel of een oplossing van een 'probleem' graag met je mee. 

 

Het allerbelangrijkste is dat er een wederzijdse 'klik' is en vanuit daar bepalen we samen het vervolg. 

Ben je nieuwsgierig of ik jou of je kind/puber kan helpen? Neem vrijblijvend contact met mij op.