Coaching

Iedereen heeft gevoelens en emoties. Soms onderdrukken we ze, soms zijn ze er in overvloed. Je omgeving, je werk en/of je gedachten kunnen ervoor zorgen, dat je op een bepaald moment minder goed naar je gevoel luistert en of hier van wegkijkt. Hierdoor blijf je bijvoorbeeld steeds in hetzelfde cirkeltje rondhangen, zie je beren op de weg en/of maak je geen keuze om te doen wat je misschien het allerliefste doet.

Toegeven aan je gevoel kan lastig zijn en erover praten soms al helemaal. Wellicht dat je het soms ook niet doet, omdat je niet weet hoe een ander zal reageren. Het niet goed kunnen uiten van gevoel, kan o.a. leiden tot piekeren, je ongelukkig en/of onzeker voelen. 

Ik gun het iedereen weer in zijn/haar kracht te komen. In het verleden heb ik een psycholoog bezocht, waar ik moest praten en waar ik geen klik voelde. Hierdoor heb ik het traject stopgezet. Iedere persoon is anders en heeft dus ook iets anders nodig. Voor mij werkte een coach, waarbij ik me begrepen voelde beter. Deze persoon heeft mij laten inzien dat ik mag vertrouwen op wat ik voel. 

Dit is dan ook de reden, dat ik me de afgelopen jaren ben gaan verdiepen in coaching voor kinderen en volwassenen. Inmiddels durf ik te stellen, dat je sneller tot de kern van het probleem kunt komen, als je beeld toevoegt aan gedachten en gevoelens. Het visueel maken van een 'probleem' geeft overzicht en inzicht. Het werkt heel verhelderend. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de oplossing zelf in handen heeft en ik vind het heel bijzonder, dat ik dit proces mag begeleiden. Voor de een is het werken aan zelfvertrouwen, bij de ander gaat het om inzicht t.a.v. een relatie. Aan feiten kunnen we helaas niets veranderen, wel kun je veranderen wat je gevoel erbij is en ook dat kan verlichting geven. 

Kinderen en pubers komen bij mij als er bijvoorbeeld sprake is van 'ongewenst gedrag' thuis en/of op school, faalangst, zich 'anders voelen' en/of motivatie voor school en leren. 

 

De basis van mijn coaching is het inzetten van mijn intuïtie. Ik probeer af te stemmen op wat nodig is en maak vervolgens gebruik van meerdere methodieken/technieken. De gevoelsverkenner staat wel vaak centraal. Het is een prachtige methodiek, die je meeneemt langs alle 8 verkenners van je gevoel. Meer zijn er ook niet. Het mooie hiervan is dat we je binnenwereld beeldend kunnen weergeven vanuit verschillende perspectieven. 

Zo ook een volwassen vrouw, die liever wegkeek van een gevoel. Het mocht niet dichtbij komen, omdat ze wist dat daar het pijnpunt zat en ze er niet aan wilde. Hoe mooi om te zien dat uiteindelijk de 'waterlander' mocht komen helpen om toch even diep te zinken, verdriet te uiten en vanuit daar weer stappen te zetten. Zo waren beide gevoelens niet meer 'eng', maar mochten ze er zijn.

Kinderen worden vaak aangemeld door hun ouders. Met de gevoelsverkenner methodiek kunnen we laten zien hoe kind en ouders een bepaalde situatie voelen/ervaren. Dit zijn echte eye-openers en kansen tot een oplossing. Een kind is een onderdeel van een systeem en ouders spelen ook een belangrijke rol tijdens de trajecten.

De gevoelsverkenner is een prachtige methodiek, die door zowel kinderen en volwassenen omarmd wordt. Ik ben trots dat ik me licentietrainer van deze methodiek mag noemen. 

 

Ben je nieuwsgierig of ik jou of je kind/puber kan helpen? Neem vrijblijvend contact met mij op. 

Ik loop tijdens het proces richting een doel of een oplossing van een 'probleem' graag met je/jullie mee. 

foto1.jpg