Begrijpend lezen is de basis van vele vakken op school, zowel in het basisonderwijs als op het voortgezet onderwijs (VO)!

Zo is begrijpend lezen én het kunnen leggen van verbanden belangrijk om bij verhaalsommen in het basisonderwijs de som uit een verhaal te halen.

In het voortgezet onderwijs heeft uw kind dezelfde vaardigheden nodig bij wiskunde, natuurkunde en economie en bij vakken waar uw kind veel moet lezen, zoals geschiedenis, en aardrijkskunde. Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Op een toets lukt het wel om feiten terug te halen, maar het goed beantwoorden van inzichtelijke vragen lukt minder goed. 

Heeft uw kind moeite met ‘begrijpend lezen’ in het basisonderwijs of vindt uw kind het lastig een tekst te doorgronden in het voortgezet onderwijs? 

Dan kan de training ‘Alle teksten de baas’ de oplossing zijn! De training is zowel individueel als in een groep te volgen.

Uw kind leert tijdens deze training een tekst te overzien, verschillende leesstrategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer.

Er wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan.

Verschillende technieken worden geoefend, zoals het gebruik van kleuren, visualiseren en gerichte (aan-)tekeningen maken.

Individuele training: 

Deze training bestaat wordt op maat gemaakt voor uw kind. De tijdsinvestering is gemiddeld 12 weken van 60 minuten. 

Groepstraining:

De groepstraining bestaat uit 6 sessies van 1,5 uur.

De groepen probeer ik zoveel mogelijk in te delen op leeftijd. Mocht dit niet lukken, neem ik contact met u op voor overige mogelijkheden.

Aanmelden kan hier.