Begrijpend kunnen lezen is de basis van vele vakken op school, zowel in het basisonderwijs als op het voortgezet onderwijs (VO)!

Zo is begrijpend lezen én het kunnen leggen van verbanden belangrijk om bij verhaalsommen in het basisonderwijs de som uit een verhaal te halen.

In het voortgezet onderwijs heeft uw kind dezelfde vaardigheden nodig bij wiskunde, natuurkunde en economie en bij vakken waar uw kind veel moet lezen, zoals geschiedenis, en aardrijkskunde. Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Op een toets lukt het wel om feiten terug te halen, maar het goed beantwoorden van inzichtelijke vragen lukt minder goed. 

Heeft uw kind moeite met ‘begrijpend lezen’ in het basisonderwijs of vindt uw kind het lastig een tekst te doorgronden in het voortgezet onderwijs? 

Dan kan deze 'training' de oplossing zijn!

Inhoud:

Uw kind leert middels de kleurmethode een tekst te doorgronden. Zo ontstaat er een visueel overzicht en hoor ik altijd: "oh, dit is duidelijk!"  

De kleurmethode is een aanvulling vanuit de training 'Leren leren' en is echt 'goud' als het gaat over het doorgronden van teksten.

Er wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan.

Verschillende technieken worden geoefend, zoals het gebruik van kleuren, visualiseren en gerichte (aan-)tekeningen maken. Door meerdere leeringangen te gebruiken wordt het effect groter.

Individuele training: 

Deze training bestaat wordt op maat gemaakt voor uw kind. De tijdsinvestering is gemiddeld 10 weken van 60 minuten. 

Groepstraining:

De groepstraining bestaat uit 6 sessies van 1,5 uur met 4-6 deelnemers.

De groepen probeer ik zoveel mogelijk in te delen op leeftijd. Mocht dit niet lukken, neem ik contact met u op voor overige mogelijkheden.

Data: wegens grote drukte in de praktijk zijn er tot de zomervakantie geen groepstrainingen mogelijk.

 

Kosten: € 200,00 inclusief alle materialen

Aanmelden kan hier.