2Hands4kids Rekenen:
Veel kinderen hebben problemen met rekenen. Ervaring in de praktijk wijst uit dat bijna alle kinderen met rekenproblemen baat hebben bij deze methode. De methodiek is bedacht door Wendy Peerlings, master in de psychomotoriek en leerkracht. 

Met deze methode observeren we aspecten uit de psychomotorische ontwikkeling, die invloed kunnen hebben op het rekenen. Deze aspecten worden op school niet gemeten en zijn wel belangrijk om goed te kunnen leren rekenen. 
De 'hands-on methode' vertrekt vanuit een psychomotorische én didactische observatie met de 2Hands4kids Teltest. Daarna gaan we in zes sessies aan de slag op de 'hands-on' manier. Hands-on is echt hands-on, maar absoluut niet 'tellen op de vingers'. Je handen geven de richting aan waarin je rekent. Zo worden richtingsproblemen in het rekenen voorkomen. Denk hierbij aan omkering van getallen en van rechts naar links rekenen, bijv. een veel voorkomende richtingsfout als "72 - 24 = 70 - 20 en 4 - 2 = 2, dus 52" 
De methodiek kan al vanaf groep 3 worden ingezet. Hoe vroeger het kind dit leert, hoe beter. In mijn praktijk heb ik al meerdere kinderen van groep 3 t/m 8 mogen begeleiden en gelukkig allemaal met succes! Het is net even het steuntje in de rug, een andere benadering dan op school en het werkt! Scholen merken dit ook en zijn dan ook vaak welwillend om mee te werken. 

Wat houden de sessies in: 

* 6 weken lang komen u en uw kind samen naar de sessies. Tijdens deze sessie leer ik uw kind de handelingen aan. Als ouder doet u mee. Het is de bedoeling dat u thuis met uw kind op dezelfde wijze de oefeningen uitvoert, die het kind meekrijgt. Het thuis oefenen is essentieel. Dit zijn korte momenten van ca. 3 x 5 minuten per dag. 


* We houden 6 sessies aan voor optellen en aftrekken. Hierin leert uw kind in de juiste richting rekenen, hoeveelheden aanvoelen, krijgt uw kind inzicht in optellen en aftrekken zonder werkbladen. 

* We volgen dezelfde leerlijn als op school, maar dan op het tempo van het kind en uitgebreid, want 7+5, 17 + 5, 107 + 5 en zelfs 1.256.308 + 5 zijn haalbaar als je op jezelf durft te vertrouwen, dat je het nu echt begrijpt.

* We zetten in op stress -en faalangstreductie en het opbouwen van zelfvertrouwen

* Je krijgt materialen mee, waarmee  thuis en in de klas geoefend kan worden. Er is hierover dan ook overleg met school, zodat zij op de hoogte zijn. 

*  Per kind bekijken we of vermenigvuldigen en delen opnieuw kan worden aangeleerd of dat hier nog extra sessies voor nodig zijn. 

* Na 6 sessies beheerst uw kind de basis van het rekenen met het materiaal. Daarna wordt het materiaal onder begeleiding beetje bij beetje afgebouwd. Hiervoor bent u als ouder niet meer nodig tijdens de sessies.

 

Voor ervaringen van ouders en leerlingen kijk zeker even bij 'recensies'. 

Meer informatie kun je vinden op www.2hands4kids.org 

2handskids_edited.jpg