Leren Leren

                                                 

Leren kun je leren!

Er zijn leerlingen in het voortgezet onderwijs, die vol goede moed starten met leren en toch niet de resultaten halen, waar ze op hopen. Dit leidt tot frustratie, omdat ze niet begrijpen hoe dit kan. Ook zijn er leerlingen, die door alle afleiding om hen heen niet de motivatie vinden om te leren. 

Herken jij dit? Dan is deze training wellicht iets voor jou!

Motivatie, werkhouding en goed ontwikkelde vaardigheden zijn belangrijk om tot leren te komen. Mocht er sprake zijn van werkhoudingsproblematiek is het aan te raden, eerst één of twee individuele sessies t.a.v. werkhouding te plannen om het succes van de training te vergroten.

Met de LEREN LEREN training bij Nence krijg je weer grip op je eigen leersucces en wordt leren zelfs leuk. Effectiever leren in minder tijd, daar wordt iedereen blij van! Ik heb inmiddels meerdere jongeren met succes mogen begeleiden, dus je bent niet de enige, waarbij het niet zo lekker loopt op school en/of thuis. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kies wat bij jou past!

De 'LEREN LEREN' training is bedoeld voor alle leerlingen:

- in het voortgezet onderwijs en/of leerlingen op het MBO

- die inzicht willen krijgen in de werking van het brein en leren leren

- die willen weten welke leerstijl(en) het beste bij hen past

- die goed kunnen onthouden, maar niet echt geleerd hebben te leren

- die zich niet goed kunnen concentreren

- die willen weten hoe ze hun huiswerk en/of toetsweek het beste kunnen plannen

- die hun tekstbegrip willen verbeteren door de unieke kleurmethode

- die hun faalangstgevoelens willen aanpakken en het zelfvertrouwen willen vergroten

Individuele training: 5 sessies van 1 uur

De dag en tijd spreken we samen af.

 

Groepstraining voor 12-16 jarigen2 sessies van 2,5 uur of een dagtraining.

* groepsgrootte 2- 4 leerlingen 

Data groepstraining: 

 

Maandag 30 augustus van 9.30 - 15.00 uur

 

Individueel traject op maat: ongeveer 6-8 sessies van 1 uur.

We starten dit individuele traject met het in beeld brengen van wat er bij jou goed gaat en wat minder goed t.a.v. je schoolwerk en wat hiervan de reden is. Er is sprake van begeleiding op maat. De een heeft meer begeleiding nodig bij plannen en organiseren of bij hoe je het beste kunt leren en de ander kan de motivatie niet vinden om iets voor school te doen. Het doel van dit traject bepalen we dan ook samen. 

Heb je interesse in een individueel traject of heb je vragen? Je mag me altijd vrijblijvend bellen of een

e-mail sturen.

Training "Plannen voor een toetsweek":

Het lijkt zo vanzelfsprekend om even voor 5-6 vakken te leren en er een toets over te maken. Helaas is het niet zo simpel. Plannen en organiseren is een breinfunctie, die nog niet bij alle pubers goed is ontwikkeld. Zelfs volwassenen kunnen hier nog moeite mee hebben.

Deze training is een vervolg op de LEREN LEREN training. Hij kan ook gevolgd worden zonder de LEREN LEREN training. Voorwaarde is wel dat we dan eerst samen een losse sessie plannen, zodat ik weet wie jij bent en hoe je alles tot nu toe hebt aangepakt. 

Het traject: 

4-6 weken voor de toetsweek spreken we samen af en gaan we starten met de sessies en stellen we als doel dat je onbezorgd de toetsweek in kunt gaan, omdat je het juiste aan voorbereiding hebt gedaan. 

Één of meerdere keren per week (afhankelijk van wat jij prettig vindt) spreken we samen af. Gedurende het traject mag je altijd contact met me opnemen als je vastloopt of iets wilt vragen over je planning.

 

Vragen of aanmelden klik hier!

 

Voor meer informatie over de training: www.lerenlerenmethode.nl