In de afgelopen jaren heb ik meerdere pubers en jongvolwassenen mogen begeleiden t.a.v. schoolprestaties. Ze komen vaak bij mij als het niet goed gaat en er teveel onvoldoendes behaald zijn en/of er twijfel is voor overgaan. 

Opvallend is, dat veel van de problemen die een leerling ervaart, weinig met het vak inhoudelijk te maken hebben. Een puntenlijst waar ze niet blij van worden en die er mogelijk voor zorgt dat ze een schooljaar niet halen, heeft vaak andere oorzaken. Als moeder en begeleider van pubers, heb ik al veel voorbij horen komen: 'het is niet mijn vak!', 'De leraar staat er alleen om geld te verdienen en niet om mij te helpen', 'Ik kan het toch niet', hoe goed ik mijn best ook doe!' en zo kunnen we er nog wel een paar noemen. Veel van deze uitspraken hebben te maken met een oorzaak buiten de leerling zelf. 

Als je deze training komt volgen ga je aan de slag met jezelf. Wat kun jij gaan doen, zodat het wel gaat lukken? Ik werk graag oplossingsgericht in plaats van probleemgericht. We blijven dus niet hangen in waarom iets niet lukt, maar gaan echt aan de slag met jouw talenten, wat werkt voor jou! De training is deels maatwerk, maar kan ook prima in een groep gevolgd worden, waar voldoende aandacht is voor jou als individu.

We starten de training met een test toets-en examenvoorbereiding en een werkhoudingsprofiel t.a.v. schoolwerk. De uitkomsten hiervan vormen de basis van de training en je persoonlijke toetsmeter. We besteden o.a. aandacht aan:

  • De inhoud van de lesstof

  • Omgaan met stress en spanning

  • (her)kennen van jouw positieve en belemmerende factoren t.a.v. leren 

  • Bewustwording van effectieve leertechnieken

  • Leren plannen en organiseren

  • Een concreet actieplan!

Na afloop ontvang je het werkboek met jouw actieplan mee naar huis!

Deze training is een combinatie van de 'Ik leer leren' toets-en examenvoorbereiding' (Tea Adema) én mijn persoonlijke coachervaring met pubers en jongvolwassenen t.a.v. leren leren, motiveren, plannen en organiseren.

Gun jij het jezelf, dat voortaan relaxter en voorbereid aan toetsen en examens begint? 

De training is in een groep of individueel te volgen en duurt ca. 2,5 - 3 uur.         

Voor aanmelding en/of vragen kun je dit formulier gebruiken. 

Data groepstraining:

Een groep bestaat uit 4 leerlingen. Nieuwe data volgen in 2023.

Kosten groepstraining: € 85,00 per leerling inclusief werkboek